NHT® Naturlig hormonterapi

nat hor

Jeg er certificeret NHT® terapeut hos Anette Paulin og arbejder ud fra den nyeste forskning i hormoner. Principper som er beskrevet i bogen “ Naturlig Hormon terapi du har et valg” skrevet af Anette og Jens Ole Paulin. En bog jeg vil anbefale alle interesserede at læse. 

Jeg vil vejlede om brug af kosttilskud, som støtter kroppen i at få genoprettet evt. ubalance. En hormontest kan bruges til at måle de frie niveauer af hormonerne i kroppen.

Følgende niveauer af de frie aktive hormoner måles :
Cortisol (stresshormon)
Østriol
Østradiol
Progesteron
DHEA
Testosteron

Ved den efterfølgende konsultation gennemgår jeg testresultatet samt dit spørgeskem. Vi sammenholder dine resultater og ser på, om der noget ved dine symptomer, der kunne tyde på hormonmangel?

Jeg vejleder dig i at udbedre kroppens mangler for at få genoprettet balancen, så den igen kan fungere optimalt?

Der er intet revolutionerende ved dette. Udgangspunktet er, at hvis kroppen får tilført, hvad den mangler, kan den selv finde ud af at udbedre de lidelser og sygdomme, der er opstået på grund af hormonmanglen. Kroppen er eksperten ikke os.

Skal kroppen have fuldt udbytte af hormonbehandlingen, er det vigtigt, at benytte naturlige hormoner.

Naturlige hormoner kaldes også bioidentiske hormoner, da de er identiske med de hormoner, som kroppen selv producerer.  I modsætning til kunstige syntetiske hormoner fungerer naturlige bioidentiske hormoner nøjagtigt som kroppens egne hormoner.